2023.03.30. Szülőföldünk - tisztújító közgyűlés

A Szülőföldünk Honismereti Egyesület tisztújító közgyűlése

Honismereti Szövetség – Szülőföldünk Honismereti Egyesület
11/05/2023
Győr-Moson-Sopron
Szövetség, Tagszervezetek
A Szülőföldünk Honismereti Egyesület 2023.03.30-án, Győrben, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum „Magyar Ispita” kiállítóhelyének előadótermében tisztújító közgyűlést tartott.

A tisztújító közgyűlésre az eddigi elnöknek, Néma Sándornak, és az eddigi titkárnak, Némáné Kovács Évának a leköszönése és nyugalomba vonulása miatt volt szükség.

A megjelent tagok által, nyílt szavazással megválasztott új vezetőség:

  • elnök: Kovács Balázs,
  • elnökhelyettesek: Balázs Lívia és Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna,  
  • titkár: Biczó Zalán.   

Az új vezetőség feladata a Szülőföldünk Honismereti Egyesület működésének felélénkítése, a korábbi évekre jellemző aktivitás visszahozása: honismereti pályázatok lebonyolítása, honismereti táborok szervezése, a Kisfaludy Napok szervezésében részvétel stb.

Annak érdekében, hogy az Egyesület tevékenysége az egész megyénket arányosan le tudja fedni, területi felelős felkérését is tervezzük. Egyelőre három területi felelős szükségessége körvonalazódott – Mosonmagyaróvár és környéke, Rábaköz, illetve Sopron és környéke illetékességgel –, akik közül a rábaközi területi felelős személyét már meg is találtuk: Szalay Balázs.

Az új vezetőség megköszönte a leköszönt tisztségviselők eddigi lelkiismeretes munkáját.

Egyúttal Kovács Balázs elnök felkérte Néma Sándor leköszönt elnököt az Egyesület és a hozzá kapcsolódó megyei honismereti mozgalom immár több évtizedes történetének megírására, amit ő szívélyesen elfogadott.