Placeholder____FG

II. Erdélyi Népmesemondó Találkozó

Honismereti Szövetség
12/10/2023
Események

Szeretnénk a figyelmükbe ajánlani közeledő rendezvényünket és ezúton nagy szeretettel meghívni a 2023. október 20-21. között zajló II. Erdélyi Népmesemondó Találkozóra, Kisbaconba, mely többek között Kovászna Megye Tanácsának támogatásával is valósulhat meg.

A találkozó helyi, környékbeli, valamint határon túli magyar népmesemondók kapcsolódását hivatott létrehozni, kommunikációs felületet teremteni az élőszavas népmesemondás aktuális helyzetét illetően, a régmúlt szóbeli hagyományainak tükrében, valamint a szakmai beszélgetéseken túl (melyeket nem csak az érkező mesemondóknak, hanem érdeklődő pedagógusoknak, szociális munkásoknak, pszichológusoknak, kultúrális szakembereknek, kis- és nagy gyermekes szülőknek, magyar családoknak is ajánlunk) olyan programpontokat is meghírdetünk, melyek a külső érdeklődők számára is betekintést nyújtanak az élőszavas mesemondás különböző formátumaiba, kortárs alkalmazási lehetőségeibe.

Többek között a szakmában elismert előadókat, néprajzkutatókat, emellett gyakorló népmesemondókat is vendégül látunk Kisbaconban, akik Erdély és Magyarország számos különböző pontjáról érkeznek hozzánk: Apcról, Aszódról, Bergendóciából, Besztercéről, Budapestről, Budakesziről, Debrecenből, Kézdivásárhelyről, Kolozsvárról, Kövendről, Marosvásárhelyről, Mezőcsávásról, Miskolcról, Nagybányáról, Oroszhegyről, Püspökhatvanból, Sepsiszentgyörgyről, Székelyudvarhelyről, Szentábrahámról, Turáról, Ördöngösfüzesről egyaránt.

Amennyiben méltónak találják rendezvényünket, szeretnénk felkérni, ha módukban áll, támogassák csapatunk munkáját a közösségi médiás felületeiken való megosztással, hogy több Kovászna megyei érdeklődőhöz eljuthasson a széles közönség számára is ingyenes események, mozgalmak híre, ezzel is felkarolva a helyi népmesemondó közösséget!

A rendezvényről és a különböző programpontokról részletesebb információk érhetőek el az egyesületünk facebook oldalán: https://www.facebook.com/szoperencia


A rendezvény átfogó eseménye: https://www.facebook.com/events/1756743208092444
Október 20., péntek délutáni (18 óra) Családos Mesedélután eseménye: https://www.facebook.com/events/818384936683872
Október 21., szombat esti (19 óra) Felnőtt Meseest eseménye: https://www.facebook.com/events/691930929232553
További részletek a kisbaconi programról a mellékelt meghívóban is találhatóak.

Emellett kiegészítő rendezvényként van számontartva a Találkozót megelőző kézdivásárhelyi esemény is, Mesél a Pajta – családos mesedélután, majd felnőtt mesekocsma címen: https://www.facebook.com/events/337156028841068 

Valamennyi eseményünkre szeretettel várjuk!