Képernyőkép 2023-12-28 130034

Ismerd fel és oldd meg! Tudósok és innovátorok egykor és ma Magyarországon

Tomory Lajos Múzeum
28/12/2023
Ismerd fel és oldd meg! Tudósok és innovátorok egykor és ma Magyarországon címmel a Tomory Lajos Múzeum ingyenes ismeretterjesztő kisfilmsorozatot készített , melyet szeretettel ajánlunk minden érdeklődő figyelmébe.

A kisfilmek ezen a linken láthatóak:

A kisfilmsorozatról:

Nyolcrészes, 15-15 perces kisfilmsorozatunkban történelmi és a jelenkori példákon keresztül nyolc témában 1-1 múlt századi, a korszakában újdonságnak számító tevékenységet választó innovátort, tudóst vettünk alapul, és az adott témához kapcsolható jelenkori szakemberekkel beszélget ifjú riporterünk, Ittzés Ambrus.

Izgalmas párhuzamokat találtunk, amikor az iránt érdeklődtünk: vajon mi vitte előre a világot 100 évvel ezelőtt? Mi lendíti előre manapság a tudományokat? Milyen tulajdonságok, képességek szükségesek ahhoz, hogy valaki igazi újító, innovátor lehessen?

A 8 téma címe: pénzügy, kutatás, közösségépítés, pályamódosítás, hulladékfeldolgozás, dizájn, adatok, építészet.

Az ingyenes kisfilmekkel különösen a pályaválasztás előtt állókhoz szólunk gondolatébresztő témákról, amelyek segítséget nyújthatnak az előkészület éveiben (7.-12. évfolyamokon) vagy a továbbtanulásban, és támogatják a feldolgozást etika, közösségi nevelés/osztályfőnöki órákon is.

A kisfilmsorozatot ismertető Facebook bejegyzés az alábbi linken elérhető:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FHelytortenetiGyujtemeny18%2Fposts%2Fpfbid0gRoFyNVFu2kFkucvN2BpnqLLDg86pe5J8VxGTVpkfv5YyxjqXjMmQPmRe4QHeBvQl&show_text=true&width=500 

A kisfilm-sorozat és a honlap a MEC_N 141608 számú projekt keretében, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, „Tudományos Mecenatúra Pályázat” MEC_21 kódszámú pályázati alprogram finanszírozásában valósult meg.