vmarty kvt

Itt éltek előttünk… középiskolásoknak szóló vetélkedő

Fejér Megyei Honismereti Egyesület, Honismereti Szövetség, Székesfehérvár Vörösmarty Könyvtár
12/01/2024
Fejér, Székesfehérvár
Pedagógia, Tagszervezetek, Versenyek

Idén ősszel is meghirdették a középiskolásoknak szóló Itt éltek előttünk… – és a Prezentációs vetélkedőt. A Honismereti Szövetség támogatásának köszönhetően az első helyezett csapatoknak és felkészítőiknek az Ifjúsági Honismereti Akadémián való részvételt tudják felajánlani, a második és harmadik helyezettek könyvjutalomban és egyéb tárgyjutalomban részesülnek majd. 

Bár az utóbbi időben történt változásoknak köszönhetően a helyismereti csoport 4 fős létszáma felére csökkent, az Itt éltek előttünk… vetélkedő online fordulóin így is sikeresen túljutottak, hat csapat teljesítette a három eddigi fordulót. A decemberi döntőt viszont januárra kellett halasztaniuk. 

Idén Gróf Széchenyi Zsigmond, magyar vadász-író, Fejérpataky László történész, Gábor Aurél orvos, Gróf Lamberg Ferenc Fülöp katonatiszt, Platz Bonifác biológus, Jankovich Miklós műgyűjtő, Schrikker Sándor kertész, Montskó Ferenc kékfestő és Hevesi Ferenc főrabbi életével ismerkedhettek meg a diákok verseny során.  A döntőre 2024. január 12-én 14 órakor kerül sor.