V. Országos Hon- és Népismereti Konferencia

Esztergom
Várjuk jelentkezését az V. Országos Hon- és Népismereti konferenciánkra, Esztergomba, amelynek idei témája: iskolai kirándulások, helytörténeti táborok, erdei iskolák szervezése. A részvétel díjtalan.

A Honismereti Szövetség a Péczeli József Komárom-Esztergom Megyei Honismereti Egyesülettel közösen szervezi meg az V. Országos Hon- és Népismeret Konferenciát 2018. október 26-28-a között Esztergomban..

A konferencia témája: Iskolai kirándulások, helytörténeti táborok, erdei iskolák szervezése, lebonyolításuk, utóéletük.

A téma kibontásához – az esztergomi József Attila Általános Iskola, a PPKE BTK Vitéz János Tanárképző Központ és a Visegrádi Erdei Iskola szakmai hátterével és közreműködésével – néhány szakember segítségét kérjük a mellékelt programterv szerint, közös munkával elmélyítve a szerzett ismereteket.

Örülnénk, ha a honismeret – helytörténet tanításában rejlő lehetőségek iránt elkötelezettséget érezve részese lenne programunknak – akár óvónőnek, akár tanítónak, általános- vagy középiskolai tanárnak készül.

Jelentkezését e-mailben (wordben csatolva) várjuk a fenti címre

2018. szeptember 30-ig!

A részvétel a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően díjtalan, csak az útiköltséget szükséges vállalni.

A jelentkezést visszaigazolásaként a végleges programot tartalmazó Meghívót, és tájékoztató levelet küldünk a jelentkezési lapon megadott e-mail címre, amely tartalmazza a szálláshely és a program pontos címét, megközelítésének lehetőségeit, egyéb tudnivalókat.

Kérdésekkel kereshető:

Végső István, országos titkár, tel: 06-1/ 327 77 61, ill. honismerettitkar@gmail.com
Forróné Virág Zsuzsa, tel.: 06 70 323 75 50 ill. forrovirag01@gmail.com

Örülnénk, ha részese lenne programunknak, amelyre szeretettel várjuk!

A jelentkezési lapot és a programtervet a Csatolmányból letöltheti.