Fáysok a siker kapujában

2018. március 09.
Döntőbe jutottak a „Kiegyezés és a dualizmus kora” című honismereti versenyen.

A Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakgimnázium 1917-ben, a dualizmus korában kezdte meg működését. Az iskola 3 diákja Elek Józsefné történelemtanár irányításával ezért is jelentkezett szívesen a „ Kiegyezés és a dualizmus kora” című honismereti versenyre.

A három fordulós vetélkedőn a hazai és a határon túli, Kárpát-medencei középiskolák diákjai vettek részt. Az első fordulóban a fáysok a dualizmuskori Miskolcot „Fáys diákok a dualizmus korában” címmel mutatták be. Elemezték az iskola alapító okiratát, és írtak a Búza téri görögkatolikus székesegyházról is. A második forduló igen sokrétű, színes, alapos tudást igénylő feladatlapot tartalmazott. Az 52 csapatból 12-en jutottak be a budapesti döntőbe, és nagy örömükre – a második legmagasabb pontszámmal, egyetlen szakgimnáziumként – ott lesznek a legjobbak között március 25-én, a budapesti Nemzeti Múzeum dísztermében.

Addig is mindent megtesznek a siker érekében: egy jelenetben mutatják be a millenniumi kiállítást, és a változatos feladatokra készülnek.

További részleteket itt olvashat.
(Észak-Magyarország megyei lap)