ridovics anna

A Honismeret új kisfilmsorozata, a Lakóhelyünk kincsei

Honismereti Szövetség
28/04/2023
Országos
Együttműködő szervezetek, Pedagógia
A Magyar Nemzeti Múzeum Könyvtárában mutatta be a Honismereti Szövetség kisfilm sorozatának első részét.

A Lakóhelyünk kincsei – Mindenkinek van egy tárgya című filmsorozatban bárki bemutathatja lakóhelyéhez kötődő kedvenc régiségeit, kincseit, egy muzeológus pedig segít kontextusba helyezni az tárgyak történetét és minden alkalommal betekintést kaphatunk a kiállítások kulisszatitkaiba is.

A sorozat részei magyar nyelven angol felirattal készülnek, így a külföldi érdeklődők számára is igyekszünk megismertetni a magyar történelem és muzeológia kincseit.

Az első epizódban a tatai fajansz, a másodikban pedig egy elbontott füstölő kapcsán a repülésrégészet került a fókuszba. Az epizódok a www.honismeret.hu weboldalon tekinthetők meg. Folytatása hamarosan következik.

A sorozat első bemutatójára 2023. április 28-án a Magyar Nemzeti Múzeumban került sor a Magyar Hadtudományi Társasággal közösen szervezett találkozón, ahol a harmadik részt vetítette le a sorozat ötletgazdája, Juhász Zoltán András. Az alkalomhoz kapcsolódva a Zsámbéki Légvédelmi Rakétabázis repülésrégészeti kiállításán forgatott, “Az elbontott füstölő” című film került bemutatásra.

Az elős részt 2023. április 29-én tekinthetik meg a Honismereti Szövetség youtube-csatornáján.